Prothese

Een plaat- of frameprothese is een vervanging van een of meer tanden of kiezen. Dit is een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. Een kunstgebit kan worden gemaakt door de tandarts of tandprotheticus.

Plaatprothese   

De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen.

Frameprothese   

De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust de frameprothese ook meer of minder op het slijmvlies.

Zeer nauwkeurig

Elke mond is anders. Daarom wordt het kunstgebit zeer nauwkeurig op maat gemaakt want het moet exact in de mond passen. Doormiddel van het nemen van afdrukken en het bepalen van de juiste kleur wordt het gebit zoveel mogelijk op uw situatie passend gemaakt. Daarbij wordt niet alleen gelet op het cosmetische aspect maar ook op bijvoorbeeld de spreekfunctie.

Klikgebit

Door het speeksel in de mond zuigt het kunstgebit zichzelf vast. Soms gebeurt dit niet goed met het onderste gedeelte, omdat het draagvlak van de kaak te klein is. Implantaten met behulp van een klikgebit zou dan een oplossing kunnen bieden.