Wat is Invisalign?

 

De clear aligners van Invisalign worden op maat gemaakt om met meer precisie en minder pijn tanden te corrigeren.

De aligners zijn vrijwel onzichtbaar en passen prima over de tanden. Je kunt de aligners comfortabel dragen gedurende de aanbevolen 22 uur per dag. De aligners zijn uitneembaar dus het is makkelijk om je mondhygiëne op peil te houden en te genieten van je gebruikelijke eetpatroon. Elke aligner verschuift de tanden lichtjes, verplaatst ze of draait ze wanneer dat nodig is.

  1. Consultatie

Als je in aanmerking komt voor de behandeling, zullen er foto’s, röntgenfoto’s en een tandafdruk van de tanden worden gemaakt. Deze worden gebruikt om een ClinCheck 3D-behandeling te creëren op maat van je gebit.

  1. De aligners

Nadat de aligners op maar zijn gemaakt, worden ze verzonden naar de praktijk. Je ontvangt een reeks aligners die elke dag gedragen moeten worden en om de 1-2 weken moet worden vervangen voor een nieuwe reeks.

  1. De resultaten

Om de 6-8 weken heb je een afspraak op de praktijk om de vooruitgang te controleren en een reeks nieuwe aligners te ontvangen. Na voltooiing van het behandelplan zijn er retainers nodig om het resultaat te behouden.